top of page

Midden in de natuur woonde eens een Dwerg. Hij woonde daar samen met een kraai, een vlinder en een draak. De mensen hadden zich namelijk teruggetrokken om elders hun eigen wereld te scheppen; de natuur was hun blijkbaar niet genoeg. De dwerg kon de mensen missen als kiespijn, want met al hun rare bedenksels en gebouwen brachten ze alleen maar verwarring en onrust.  Zonder hen kon hij tenminste weer rustig zijn eigen leventje leiden.

 

Maar dan gebeurt er iets bijzonders...

 

Op een dag vindt de Dwerg een ei van goud! In al zijn enthousiasme probeert hij dit ei uit te broeden, zonder zich daarbij te realiseren dat hij hierdoor meegesleurd zal worden in een reeks van gebeurtenissen die zijn rustige leventje goed overhoop haalt...

 

De komische en ontroerende Dwerg brengt jong en oud met dit verhaal in vervoering!

En ook al spreekt de Dwerg in de taal van, vogels, draken, eenhoorns, vissen en bomen,  iedereen kan het verhaal volgen. Diep in zichzelf is geen enkel mens immers de oorspronkelijke taal van het hart vergeten, waarmee alle bewoners hier op aarde elkaar oorspronkelijk goed verstonden. 

 

 

DE DWERG

Ik ben Jeanmarie Bevort, geboren in 1951 uit een Franse moeder en een Nederlandse vader. Sinds 1980 verdien ik mijn brood met clownsboekingen op allerlei gelegenheden. Tien jaar later ontdekte ik de dwerg als nieuwe theaterfiguur.  Vanaf de eerste dag had deze dwerg mijn hart gestolen.

Tot op de dag van vandaag blijft mijn toneelspel met deze figuur zich voortdurend verder ontwikkelen. Tot groeiend plezier van mijzelf en mijn publiek.

 

Onder de naam FRATELLI FIASCO treedt ik tegenwoordig voornamelijk op in Nederland, Belgie, Frankrijk en China. Mijn voorstellingen spelen zich af op allerlei soorten van evenementen; op straat, in parken en openluchttheaters, maar ook in zalen van buurthuizen, scholen, theaters, bedrijven en instellingen. Sinds kort heb ik ook een tent, dus kan ik eigenlijk overal staan! 

JEANMARIE BEVORT

bottom of page