top of page

DE TENT

Het is me in de loop der jaren steeds meer gaan opvallen dat een natuurlijke omgeving als decor voor de voorstelling ook heel veel kan bijdragen aan de magie van theater, die in wezen neerkomt op de levendigheid van de verbeeldingskracht van zowel de speler als zijn publiek. Wanneer ik op een terrein van staatsbosbeheer sta, of een stadspark, of gewoon onder een boom op een schoolplein....telkens weer blijkt de natuur met zijn eigenaardige uitstraling het beste uit het publiek omhoog te halen, wat weer het beste uit mij haalt als speler.

 

 

 

Uiteindelijk heeft dat tot gevolg gehad dat ik de afgelopen jaren bezig ben geweest met de ontwikkeling van een eigen tent. Een tent die kleinschalig genoeg  is om op de meest intieme natuurplekjes te kunnen staan en groot genoeg om 110 zitplaatsen te bieden. Een tent met een open wand waar het toestromend publiek achteraan kan sluiten om staande de voorstelling bij te wonen, zoals dat bij straattheater veel voorkomt. Een tent die, al naargelang de wisselende weersomstandigheden, kan worden afgesloten om geen last te hebben van regen of wind, maar die dus ook geheel of gedeeltelijk kan worden open gezet om lekker te kunnen genieten van het mooie weer en de omringende natuur.


Waar ik op uit ben is om van iedere voorstelling een uniek theaterfeestje te maken. Ik heb niet bijgehouden hoeveel duizend keer ik ondertussen de dwerg heb voorgeschoteld aan allerlei soorten publiek, onder allerlei soorten van omstandigheden; Maar ik weet wel dat ik er steeds meer plezier in begin te beleven…en talloze toeschouwers met mij.

 

Vanaf het aankomende open lucht seizoen van 2014 bied ik deze tent aan als extra faciliteit aan. Aan organisatoren van allerlei theaterevenementen, die bereid zijn om voor een gering bedrag aan extra kosten het onderste uit de kan te halen van hun aandrang om iets moois te organiseren voor hun publiek.

 

bottom of page