top of page

OVERAL TER WERELD

De Dwerg heeft op veel plekken in de wereld opgetreden. In Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Quebec en China. Overal levert dat een bijzondere ervaring op. Zodra dat kleine mannetje over de spelvloer aan komt gedribbeld, wordt het publiek overvallen door een soort van liefde op het eerste gezicht. Ook al kunnen ze geen zinnig woord opmaken uit de stroom van klanken die uit zijn keelgat komen, toch blijven ze elke keer weer op het puntje van hun stoel zitten. Wie is toch dat mannetje, dat hun harten vanaf het eerste moment heeft gestolen? Met huid en haar laten ze zich in vervoering brengen door zijn avonturen.

En overal ter wereld beginnen tonen de blikken van het publiek de beeldschone ontwaking van de diepere lagen van hen zelf. Blikken, die gevoelens vertolken waar je met woorden niet echt bij kan komen. Gezichten die opbloeien van verrukking....ieder voor zich een unieke bloem die soms al lang in alle talen heeft gezwegen.....

Lees meer over De Dwerg

 

 

MUZIEKTHEATER

Met een handgemaakt Frans draaiorgel wordt de dwergvoorstelling muzikaal tot leven gebracht. De speciaal gearrangeerde muziek uit de rijke traditie van Europese en Chinese folklore, maar ook de eigen composities die door dit unieke instrument op ambachtelijke wijze ten gehore worden gebracht, geven de voorstelling een unieke sfeer. Een muzikale versterking van de gevoelssnaren die de dwerg met zijn avonturen aan het trillen brengt op het klankbord van zijn publiek. En bijna altijd zonder microfoon, lekker akoestisch. Zoals dat ook geldt voor alle andere instrumenten die deze voorstelling van het begin tot het einde tot een aangename verrassing maken! 

TRIBUNE & TENT

Door de jaren heen ben ik steeds meer werk gaan maken van de omstandigheid waarbinnen het publiek en de Dwerg elkaar ontmoeten.  Hoe beter de aandacht van de toeschouwers kan worden gericht en gebundeld op hetgeen zich voor hun neus afspeelt, hoe meer kans we maken om samen tot een levendige verbeelding te komen. Dit heeft ertoe geleid dat ik speciaal voor de Dwerg een tribune en een tent heb ontwikkeld.

Hierdoor kan er mijns inziens een klankbord ontstaan waarop speler en toeschouwer - gezamenlijk - de mooiste snaren van hun verbeelding kunnen raken, waardoor er een lied kan opklinken dat zal blijven hangen in de harten van alle betrokkenen.

Lees meer

bottom of page